Marinmuseum

Adress: Stumholmen, 371 32 Karlskrona Visa karta

Adress: Stumholmen, 371 32 Karlskrona

Slup- och barkasskjulet och fartygens övre däck har sedan den 24 juni öppet dagligen.
Från och med den 13 juli har även huvudbyggnaden (ej Ubåtshallen) och museibutiken öppet.

Marinmuseum är ett av södra Sveriges populäraste turistmål. Spännande, roligt och pedagogiskt för hela familjen. Museet erbjuder ett brett utbud av utställningar som på olika sätt berättar om den svenska marinens historia.
En höjdpunkt på museet är den vackra Galjonshallen. Här finns troligtvis världens finaste samling med galjonsfigurer. En gång i tiden satt de flera meter höga galjonsfigurerna i fören på Sveriges främsta krigsskepp. Idag kan du titta på segelfartygens imponerande träskulpturer i den världsunika Galjonshallen.

På Marinmuseum kan barn och vuxna bland annat utmana varandra på Dunders däck, gå ombord på en riktig ubåt från kalla kriget, vara kreativa i Sjömansverkstaden och se museets höjdpunkter tillsammans. Håll utkik efter skeppshunden Pricken som visar vägen. Samtidigt som barnen har kul så lär de sig även en massa om den svenska marinens historia.

Kombinera ditt museibesök med lunch på Restaurang Skeppsgossen, inne på museet. Här serveras lunch- och salladsbuffé med dagens rätt samt stående inslag av husmanskost, så som raggmunk, kroppkakor och stekt sill. Det går också bra att fika.

Obs! Ubåtshallen samt vraktunneln hålls stängda sommaren 2020 som en utav alla de försiktighetsåtgärder museet har vidtagit, baserat på riktlinjer och rekommendationer från expertmyndigheter och regeringen kring coronaviruset.
(I ubåtsutställningen kan du nu uppleva vad bara ett fåtal människor har varit med om genom historien - insidan av en riktig ubåt. Här kan du känna, lukta, lyssna och få en känsla av livet ombord från vardagens rutiner till skarpt läge. Bredvid den högteknologiska ubåten Neptun finns dess föregångare och svenska flottans allra första ubåt - Hajen från 1904. )

Fri entré.

Visa mer

Om denna aktivitet

Build: 2020-08-06 22:43:14, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-5748.cbischannel-373.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails