Marinmuseum - Årets museum 2015

Adress: Stumholmen, 371 32 Karlskrona Visa karta

Adress: Stumholmen, 371 32 Karlskrona

Upplev äkta krigsfartyg, galjonsfigurer från 1700-talet, världsunika modeller och en undervattenstunnel med ett riktigt vrak. Den senaste attraktionen är HMS Neptun och Ubåtshallen.Upplev den svenska marinens historia på Marinmuseum!

Marinmuseum har i år fått utmärkelsen, Årets museum 2015. Bakom utmärkelsen, som delas ut för nittonde gången, står Riksförbundet Sveriges museer tillsammans med Svenska ICOM (International Council of Museums).

Mitt i den historiska miljön på ön Stumholmen i Karlskrona ligger Sveriges Marinmuseum. Här har både stora och små chansen att uppleva den svenska marinens händelserika historia på en plats som är både vacker och inspirerande.

Ta del av utställningarna, gå ombord på museifartygen, segla bark och kör fartygssimulator - eller följ med på visningar i och utanför museet. För barnfamiljen finns Dunders däck och Sjömansverkstaden med kul för hela familjen.

HMS Neptun - ubåt på riktigt!
Marinmuseums senaste utställning med kalla kriget-ubåten HMS Neptun i centrum.
Upplev närkontakt med en riktig ubåt från kalla kriget där du är välkommen ombord och känna, lukta och lyssna i en miljö som tidigare varit stängd och förbjuden. Utställningen öppnar upp ubåten – det hemliga vapnet.
I samband med utställningen så erbjuds visningen "Kort om Ubåtar". Visningen börjar med en introduktion om ubåtar och avslutas med ett besök ombord på HMS Neptun. Obs! Endast visning vissa dagar! För visningstider se Marinmuseums hemsida.

Tillsammans med en helt nyproducerad familjeinriktad utställning utmanas besökarens föreställningar om ubåtar och livet ombord. I utställningen kan både barn och vuxna testa sig fram i prova-på-stationer eller lära sig mer om ubåtarnas fascinerande historia.

Även om HMS Neptun är huvudattraktionen finns även ubåten Hajen från 1904 med i utställningen. Hon blir starten av berättelsen om 110 års ubåtshistoria vilket också är utställningens röda tråd.

Den senaste informationen om öppettider och entrépriser hittar du nu på Marinmuseums nya webbplats. Där kan du också se filmer, bildspel och söka i samlingarna.

Fri entré.

Kolla gärna in den korta filmen från Blekinge Museum via länken nedan.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Sevärdhet
  Marinmuseum 4 m
 • Stad
  Centrum / Stortorget 1 km
 • Turistinformation
  Turistbyrå 1 km
 • Tågstation
  Järnvägsstation 1 km
 • Färja
  Stena Line Terminal 2 km
 • Flygplats
  Ronneby Flygplats 25 km
Vandrarhem

Drottninggatans vandrarhem, Karlskrona

Avstånd: 525 meter
Välkommen till ett åretruntöppet vandrarhem mitt i centrum av Karlskrona. När du bor här har du tillgång till ett stort utbud av spännande miljöer som ingår i världsarvet. och gott om butiker, restauranger, sol och bad och intressanta museer med Marinmuseum i spetsen med sin nya spännande ubåtshall.
Hotell

First Hotel Statt Karlskrona

Avstånd: 701 meter
First Hotel Statt i Karlskrona är ett av Sveriges finaste sekelskifteshotell och är idealiskt för konferenser, möten och evenemang. Hotellet ligger i hjärtat av Karlskrona med allt du behöver rätt runt hörnet.
Hotell

Arkipelag Hotel

Avstånd: 437 meter
3-stjärnigt boende – 5-stjärnig omtanke På vårt 3-stjärniga och rökfria hotell bor du bekvämt; vi har satsat på modernt, rent och skönt boende, snarare än lyx och prål. Och vi månar om dig genom vänlig och engagerad service.