Guidad tur - Gamla Örlogsvarvet med repslageri

Adress: Stortorget 2, 371 23 Karlskrona Visa karta

Adress: Stortorget 2, 371 23 Karlskrona

Följ med på en härlig världsarvstur till det Gamla Örlogsvarvet!

Gamla Örlogsvarvet är hjärtat i Karlskronas Världsarv och är i stort sett oförändrat sedan dess glansdagar under 1700-talet. De senaste århundradena har större delen av flottans varvsverksamhet skett på det ”nya varvsområdet” inne på Trossö. Dock har Lindholmen haft en viktig roll bl.a. genom reptillverkning, reparationer och underhåll av fartyg i Polhemsdockan – Sveriges äldsta torrdocka som används än idag! Området är fullt av levande historiska miljöer och byggnader som alla våra besökare får ta del av under denna visning. Guidningen görs av en riktig repslagare från VHFK (Varvshistoriska föreningen i Karlskrona) som besitter stora kunskaper om hur varvet fungerade då det var verksamt.

Guidad tur med båt, som visar dig Karlskrona från sjösidan. Under guidningen av Gamla Varvet på Lindholmen får du se spännande och unika världsarvsobjekt som Wasaskjul och Polhemsdockan. I besöket ingår en unik visning av Repslagarbanan från 1692 med äkta repslagare i aktion!
Finns även möjlighet att besöka Gamla Örlogsvarvet genom en vandring tillsammans med Turistbyråns guider.

Turerna finns tillgängliga som reguljära turer under sommarsäsongen, och det finns möjlighet att beställa dom som en privat guidetur under övriga året. För att se sommarens reguljära turer, klicka på länken webbsida nedanför.

OBS! Biljetter köps endast på Karlskrona Turistbyrå.
Det är ett begränsat antal platser på denna tur, så förbokning i god tid är att krav. Försäljningen slutar 30 minuter innan turen avgår.
Vid bokning behövs fullständigt namn, personnummer eller pass nummer samt nationalitet uppges av alla deltagare. Deltagare som över 18 år måste medtaga giltig legitimation på turen, då Lindholmen är ett militärt skyddsobjekt.

Kolla gärna in den korta filmen från Blekinge Museum via länken nedan.

Visa mer
Hotell

Hotell Aston

Avstånd: 1,4 km
Välkommen till Hotell Aston, ett genuint litet hotell med marin karaktär mitt i Örlogstaden Karlskrona. En hotellövernattning inkluderar en generös kontinental frukostbuffé. Under dagen står kaffe och te framme för den fikasugna. På vardagarna (ej sommartid) bjuder vi även på våfflor med sylt och en hembakad kaka.
Hotell

Hotell Siesta

Avstånd: 1,2 km
Bo mitt i City, mysigt, prisvärt, familjärt. Upplev en god frukostbuffé med nybakta frallor från bageriet i huset. Havet ligger ett stenkast från hotellet, men shopping, mat & musik finns direkt utanför.
Hotell

Scandic Karlskrona

Avstånd: 1,5 km
Hotellet har ett centralt läge vid Fisktorget i Karlskrona centrum. Från hotellet har du nära till allt som världsarvsstaden har att erbjuda. Spännande aktiviteter, kulturella sevärdheter och annat kul för hela familjen ligger bara ett stenkast från hotellet.