Kungsbron med Bastion Aurora

Adress: 371 30 Karlskrona Visa karta

Adress: 371 30 Karlskrona

Kungsbron var förr stadens "finentré", när det var naturligast att ta sig sjövägen till Karlskrona.

Här har mången kunglighet stigit i land och här markeras också tydligt gränsen mellan det civila och militära. Enligt planerna skulle hela det militära Karlskrona ramas in med en mur, men det arbetet blev aldrig färdigt.

Bastion Aurora, som är en del av den forna befästningsmuren runt Flottans skeppsvarv, öppnas ofta för olika aktiviteter, t ex större musikkonserter.

Här finns en byst som visar Erik Dahlberg - stadens grundläggare. Här står även Hans Wachtmeister staty.

Visa mer
Hotell

Hotell Aston

Avstånd: 742 meter
Välkommen till Hotell Aston, ett genuint litet hotell med marin karaktär mitt i Örlogstaden Karlskrona. En hotellövernattning inkluderar en generös kontinental frukostbuffé. Under dagen står kaffe och te framme för den fikasugna. På vardagarna (ej sommartid) bjuder vi även på våfflor med sylt och en hembakad kaka.
Hotell

Hotell Siesta

Avstånd: 578 meter
Bo mitt i City, mysigt, prisvärt, familjärt. Upplev en god frukostbuffé med nybakta frallor från bageriet i huset. Havet ligger ett stenkast från hotellet, men shopping, mat & musik finns direkt utanför.
Hotell

Hotell Conrad

Avstånd: 913 meter
Välkommen till Hotell Conrad, ett charmigt och familjärt hotell mitt i Karlskrona. En hotellövernattning inkluderar en generös kontinental frukostbuffé. Under dagen står kaffe och te framme för den fikasugna. På vardagarna (ej sommartid) bjuder vi även på våfflor med sylt och en hembakad kaka.
Build: 2020-05-20 10:44:36, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-5748.cbischannel-373.v1 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails