Gamla Varvet i Örlogshamnen

Visa karta

På det Gamla Örlogsvarvet skapades Sveriges stoltaste segelflotta. Det gamla varvsområdet utgör en del av världsarvet Karlskrona, som är med på UNESCO´s världsarvslista.

Här har totalt över 400 fatryg gått av stapeln. Här finns Sveriges längsta träbyggnad, Repslagarebanan från 1692, och Polhemsdockan, en av världens äldsta torrdockor som kallats "världens åttonde underverk". Området som det "Gamla Varvet" ligger på är än idag militärt område. Tillsammans med Visit Karlskronas/Karlskrona Turistbyrås duktiga guider ges man möjlighet att upptäcka denna spännande del av Karlskrona. Det gamla varvsområdet är en del av världsarvet Karlskrona på UNESCO´s världsarvslista.

Obs! Alla gäster över 18 år, oavsett nationalitet, måste kunna uppvisa giltig legitimation.

Kolla gärna in den korta filmen från Gamla Varvet via länken nedan.

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

Hotell Aston

Avstånd: 1,2 km
Välkommen till Hotell Aston, ett genuint litet hotell med marin karaktär mitt i Örlogstaden Karlskrona. En hotellövernattning inkluderar en generös kontinental frukostbuffé. Under dagen står kaffe och te framme för den fikasugna. På vardagarna (ej sommartid) bjuder vi även på våfflor med sylt och en hembakad kaka.
Hotell

Scandic Karlskrona

Avstånd: 1,2 km
Hotellet har ett centralt läge vid Fisktorget i Karlskrona centrum. Från hotellet har du nära till allt som världsarvsstaden har att erbjuda. Spännande aktiviteter, kulturella sevärdheter och annat kul för hela familjen ligger bara ett stenkast från hotellet.
Hotell

Hotell Siesta

Avstånd: 930 meter
Bo mitt i City, mysigt, prisvärt, familjärt. Upplev en god frukostbuffé med nybakta frallor från bageriet i huset. Havet ligger ett stenkast från hotellet, men shopping, mat & musik finns direkt utanför.