Fisktorget

Adress: Fisktorget, 371 22 Karlskrona Visa karta

Adress: Fisktorget, 371 22 Karlskrona

Från Fisktorget vid Borgmästarefjärden utgår många utav skärgårdsbåtarna i Karlskrona. Under sommarhalvåret bjuds det även på mycket musik och mat på Fisktorget.

Det område som idag kallas Fisktorget har i mer än 300 år varit införselplats för mat till Karlskronas befolkning. Först var det familjen Wachtmeister, som förde in sina jordbruksprodukter till Grevagårdens brygga, senare har här bedrivits livlig handel, inte bara med fisk. Första halvan av 1900-talet låg här en saluhall. Flera av Skärgårdsturerna utgår från bryggan på Fisktorget.

Erik Höglunds staty ”Fiskargumman”, som med sin gest frågar alla förbipasserande om de vill "köpa någon fisk idag?". Statyn påminner om tiden, då gummorna rodde in från öarna och sålde sin fisk till stadsborna. Här finns också ett nytillskott på konstverksfronten, Pål Svenssons konstverk "Bleke", som invigdes 2010.
Ett tips är att gå över den lilla gångbron till ön Stakholmen. En perfekt plats för picknick, med en fantastisk utsikt över Borgmästarefjärden, som är extra tjusig vid solnedgång.

Visa mer
Hotell

Hotell Aston

Avstånd: 300 meter
Välkommen till Hotell Aston, ett genuint litet hotell med marin karaktär mitt i Örlogstaden Karlskrona. En hotellövernattning inkluderar en generös kontinental frukostbuffé. Under dagen står kaffe och te framme för den fikasugna. På vardagarna (ej sommartid) bjuder vi även på våfflor med sylt och en hembakad kaka.
Hotell

Scandic Karlskrona

Avstånd: 89 meter
Hotellet har ett centralt läge vid Fisktorget i Karlskrona centrum. Från hotellet har du nära till allt som världsarvsstaden har att erbjuda. Spännande aktiviteter, kulturella sevärdheter och annat kul för hela familjen ligger bara ett stenkast från hotellet.
Hotell

Hotell Siesta

Avstånd: 368 meter
Bo mitt i City, mysigt, prisvärt, familjärt. Upplev en god frukostbuffé med nybakta frallor från bageriet i huset. Havet ligger ett stenkast från hotellet, men shopping, mat & musik finns direkt utanför.