Blekinge Museum

Adress: Fisktorget 2, 371 35 Karlskrona Visa karta

Adress: Fisktorget 2, 371 35 Karlskrona

Regionalt museum i Blekinge - här finns utställningar om länets historia, Blekinges kustkultur, Blekingska rötter och 1700-talets Blekinge.

Museet ligger centralt i Karlskrona vid Fisktorget där skärgårdsbåtarna lägger till. I raden av hus längs Fisktorget finns utställningar om länet. Här visas också tillfälliga utställningar av skiftande slag. I Grevagården visas utställningen ”I 1700-talets Blekinge”. Här finns även museets arkiv och bibliotek.

Museets öppna och tillgängliga föremålsmagasin och fotoarkiv hittar du på Rosenholmsområdet utanför Karlskrona. På sommaren är museigården spelplatsen för allehanda konserter, evenemang och spektakel.
Här finns utställningar om länets historia, Blekinges kustkultur, Blekingska rötter och 1700-talets Blekinge.

Kolla gärna in den korta filmen från Blekinge Museum via länken nedan.

Här finns också "Grevagrundet" - lekplats, butik, ett gemytligt cafè och en vacker Barockträdgård.
Hörsal finns till uthyrning.
Sommartid hyrs Blekingeekor ut till allmänheten.

Show more

Om denna aktivitet

Avstånd

 • Stad
  Centrum / Stortorget 0,4 km
 • Turistinformation
  Turistbyrå 0,4 km
 • Tågstation
  Järnvägsstation 1 km
 • Sevärdhet
  Marinmuseum 1 km
 • Färja
  Stena Line Terminal 3 km
 • Flygplats
  Ronneby Flygplats 24 km
Hotell

Scandic Karlskrona

Avstånd: 174 meter
Hotell Scandic Karlskrona öppnade den 15 mars 2010. Hotellet har ett centralt läge vid vattnet på Karlskronas största ö Trossö. Från hotellet har du nära till allt som denna hamnstad har att erbjuda. Spännande aktiviteter, kulturella sevärdheter och annat kul för hela familjen ligger bara ett stenkast från hotellet.
Hotell

First Hotel JA

Avstånd: 185 meter
First Hotel Ja i Karlskrona är ett fyrstjärnigt hotell bekvämt placerat i centrala Karlskrona Hotellet ligger mitt i centrum med närhet till allt du behöver precis runt hörnet. Shopping, barer, bio, gym och restauranger. Välkommen till nya First Hotel Ja i Karlskrona.
Hotell

Hotell Aston

Avstånd: 224 meter
Välkommen till Hotell Aston, ett genuint litet hotell med marin karaktär mitt i Örlogstaden Karlskrona. En hotellövernattning inkluderar en generös kontinental frukostbuffé. Under dagen står kaffe och te framme för den fikasugna. På vardagarna (ej sommartid) bjuder vi även på våfflor med sylt och en hembakad kaka.