Amiralitetsparken och Amiralitetsklockstapeln

Adress: 37121 Karlskrona Visa karta

Adress: 37121 Karlskrona

Amiralitetsparken anlades 1885-87 av varvets trädgårdsmästare C K Åsbrink. Parken är uppbyggd kring sina träd och förutom lind, som är den dominerande arten, är mer än tjugo andra trädarter representerade.

Den norra delen av parken var ursprungligen ett torg, där två strålgator löpte samman.

Den mellersta delen, där Amiralitetsklockstapeln står idag, är platsen för bastion Wachtmeister. Bastionen, som revs på 1780-talet, var ett mäktigt befästningsverk som skulle skydda örlogshamnen och varvet.

Visa mer
Hotell

Scandic Karlskrona

Avstånd: 653 meter
Hotell Scandic Karlskrona öppnade den 15 mars 2010. Hotellet har ett centralt läge vid vattnet på Karlskronas största ö Trossö. Från hotellet har du nära till allt som denna hamnstad har att erbjuda. Spännande aktiviteter, kulturella sevärdheter och annat kul för hela familjen ligger bara ett stenkast från hotellet.
Hotell

Hotell Aston

Avstånd: 462 meter
Välkommen till Hotell Aston, ett genuint litet hotell med marin karaktär mitt i Örlogstaden Karlskrona. En hotellövernattning inkluderar en generös kontinental frukostbuffé. Under dagen står kaffe och te framme för den fikasugna. På vardagarna (ej sommartid) bjuder vi även på våfflor med sylt och en hembakad kaka.
Hotell

Hotell Conrad

Avstånd: 711 meter
Välkommen till Hotell Conrad, ett charmigt och familjärt hotell mitt i Karlskrona. En hotellövernattning inkluderar en generös kontinental frukostbuffé. Under dagen står kaffe och te framme för den fikasugna. På vardagarna (ej sommartid) bjuder vi även på våfflor med sylt och en hembakad kaka.