Guidad tur - Basareholmen

Adress: Basareholmen, 371 00 Karlskrona Visa karta

Adress: Basareholmen, 371 00 Karlskrona

Följ med på en spännande guidetur till en av Karlskronas mest laddade f.d. arbetsplatser - ön Basareholmen!

Efter den stora stadsbranden 1790 flyttades den eldkänsliga krutverksamheten till Basareholmen, på behörigt avstånd från staden. Fram till 1986 laddade försvarsmakten ammunition och tillverkade krut på Basareholmen. Här finns en apteringsverkstad, som består av nio arbetskamrar med tjocka säkerhetsväggar emellan.

Idag pågår det en förvandling av ön som kommer bli ett centrum för samtida konst, innovationer och hållbarhet.

Under sommarsäsong erbjuds dagliga guideturer till Basareholmen, som utgår från Fisktorget med M/F Gåsefjärden. Turen erbjuds på svenska och engelska. 2,5 timmar lång.
OBS! Samtliga turer måste förbokas (begränsat antal platser). Husdjur får ej medtagas på turen, ej lämpligt för små barn.

Visa mer
Hotell

Hotell Aston

Avstånd: 1,6 km
Välkommen till Hotell Aston, ett genuint litet hotell med marin karaktär mitt i Örlogstaden Karlskrona. En hotellövernattning inkluderar en generös kontinental frukostbuffé. Under dagen står kaffe och te framme för den fikasugna. På vardagarna (ej sommartid) bjuder vi även på våfflor med sylt och en hembakad kaka.
Hotell

Clarion Collection Hotel Carlscrona

Avstånd: 1,5 km
På Clarion Collection Hotel Carlscrona bor du i en mysig miljö inspirerad av Karlskrona stad och dess spännande historia. Hotellet är präglat av ett personligt bemötande och en varm känsla av att komma hem.
Hotell

Hotell Conrad

Avstånd: 1,6 km
Välkommen till Hotell Conrad, ett charmigt och familjärt hotell mitt i Karlskrona. En hotellövernattning inkluderar en generös kontinental frukostbuffé. Under dagen står kaffe och te framme för den fikasugna. På vardagarna (ej sommartid) bjuder vi även på våfflor med sylt och en hembakad kaka.