Visst nappar det!

Område: Karlskrona
Kategori: Evenemang, Öppet Hus
Datum: Söndag 12 maj 2019

Öppet hus i föremålsmagasinet på Rosenholm med tema "Sportfiske".

Under dagen finns Fogarolli på plats och erbjuder gott kaffe med tilltugg.Svenska Castingförbundet finns på plats och berättar om sin verksamhet i Blekinge. Du kan också prova på denna sport som är på uppåtgående. Fiskeguiden Magnus Andersson berättar om sportfiske i Blekinge idag. Magnus kan du även se på TV under våren i ett specialprogram om sportfiske i länet. Våra yngre besökare kan prova lyckan i fiskdammen. Vi passar också på att samla in fiskeberättelser och föremål. Har du något du vill skänka till museet eller kanske ett nedskrivet minne tar vi gärna emot.


Sportfisket är en folkrörelse, inte minst i Blekinge med långa traditioner av fiske som näring och fritidssysselsättning. Tänk Mörrum så tänker du säkert på laxfiske! Dessutom har vi ett ledande företaget i branschen, ABU, i vårt län.

I museets föremålsmagasin på Rosenholm finns allt mellan himmel och jord sparat. 60 000 föremål, från forntid till nutid. Vissa saker är unika objekt, andra helt vanliga grejor som du kanske har själv eller såg hos dina mor-eller farföräldrar. Du kan titta på tusenåriga föremål framgrävda ur den blekingska myllan, på vagnar från gods och gårdar, medeltida kyrkliga föremål eller museets stora samling av allmogebåtar.

Fri entré!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
12 Maj
Söndag 12 maj 2019 11:00 - 16:00 Blekinge Museums Magasin

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 455-30 49 85
Arrangör e-post
[email protected]

Länkar

Hotell

Hotell Angöringen

Avstånd: 3,2 km
På bara några minuter tar du dig in till Karlskrona centrum och arena Rosenholm från detta prisvärda hotell med lugnt och avskilt läge.
Vandrarhem

Dragsö Camping och Stugby

Avstånd: 5,4 km
Dragsö Camping & Stugby är en strandnära anläggning i Blekinges skärgård, bara 3 kilometer utanför Karlskrona. Här formar du själv din lediga tid och är hjärtligt välkommen oavsett om du kommer med husvagn, husbil, tält eller vill bo i stuga.
B & B

Skärva Herrgård - vid havet

Avstånd: 2,5 km
Bo på en magisk 200 år gammal herrgård beläget med utsikt över Blekinge skärgård. Med sitt natursköna läge, omringat av naturreservat brukas Herrgården numera till seminarium, bed and breakfast och evenemang.

I närheten av


Kundservice

Bokningsvillkor

Avboka bokning

Nordic Travel, Blekinges och Karlskronas officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.


Blekinges officiella bokningssajt

  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter