VM-kval Sverige - Slovakien

Område: Karlskrona
Kategori: Evenemang, Höjdpunkt, Sport
Datum: Lördag 1 jun 2019

Att de svenska damerna skulle möta Slovakien i Blekinge var bestämt sedan tidigare – nu är också datumet spikat. Den 1 juni klockan 17.00 spelas matchen i Karlskronas nya arena.

I samband med avslutningen av damernas EM i handboll Frankrike i december där Sverige slutade sexa lottades det europeiska kvalet till VM i Japan kommande december. Då stod det klart att Slovakien väntar i ett dubbelmöte om en VM-biljett.

Sverige inleder hemma lördagen den 1 juni och är därmed med och inviger den nya arenan i Karlskrona. Returen spelas i Slovakien 4–6 juni.

– Det är en motståndare som vi inte vet så mycket om just nu, förutom att de gjorde ett bra förkval där de bland annat slog ut Ukraina. Det ska bli kul att ta oss an dem och det blir häftigt att vara med och inviga den nya arenan i Karlskrona och skriva historia där, sa landslagets mittsexa och försvarsklippa Anna Lagerquist i samband med lottningen och bekräftelsen av Karlskrona som spelort.

Biljetterna till matchen i Karlskrona släpps den 25 mars på handboll.ebiljett.nu.

Enda samlingen innan VM-kvalet äger rum om två veckor då Sverige möter Ryssland i Eskilstuna (22 mars) och Norrköping (23 mars). Där mönstrar Sverige bland annat fem nya spelare jämfört med truppen från EM i vintras.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
1 Jun
Lördag 1 jun 2019 17:00 Brinova Arena Karlskrona

Länkar

Hotell

Hotell Conrad

Avstånd: 660 meter
Välkommen till Hotell Conrad, ett charmigt och familjärt hotell mitt i Karlskrona. En hotellövernattning inkluderar en generös kontinental frukostbuffé. Under dagen står kaffe och te framme för den fikasugna. På vardagarna (ej sommartid) bjuder vi även på våfflor med sylt och en hembakad kaka.
Hotell

Scandic Karlskrona

Avstånd: 169 meter
Hotellet har ett centralt läge vid Fisktorget i Karlskrona centrum. Från hotellet har du nära till allt som världsarvsstaden har att erbjuda. Spännande aktiviteter, kulturella sevärdheter och annat kul för hela familjen ligger bara ett stenkast från hotellet.
Hotell

Hotell Aston

Avstånd: 547 meter
Välkommen till Hotell Aston, ett genuint litet hotell med marin karaktär mitt i Örlogstaden Karlskrona. En hotellövernattning inkluderar en generös kontinental frukostbuffé. Under dagen står kaffe och te framme för den fikasugna. På vardagarna (ej sommartid) bjuder vi även på våfflor med sylt och en hembakad kaka.

I närheten av


Kundservice

Bokningsvillkor

Avboka bokning

Nordic Travel, Blekinges och Karlskronas officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.


Blekinges officiella bokningssajt

  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter