Mobilitetsveckan 2021

Område: Karlskrona
Arena/Plats: Karlskrona city
Kategori: Evenemang, Barn & Familj, Föredrag, [...]

Europeiska mobilitetsveckan är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Mobilitetsveckan äger rum den 16–22 september och under den tiden kommer flera aktiviteter anordnas i Karlskrona kommun.

Under Mobilitetsveckan utformar varje deltagande kommun sina egna aktiviteter. Det kan handla exempelvis om aktiviteter inom kollektivtrafik, gång och cykel, men också resfria möten, samåkning, bilpooler, sparsam körning och trafikplanering för attraktiva tätorter.

Här nedan kan du se vilka aktiviteter som arrangeras i Karlskrona.

Veckan gick tidigare under namnet Trafikantveckan. Det engelska namnet på veckan är European Mobility Week.

Mobilitetsdagar
Den 17 och 18 september passar vi på att uppmärksamma kommunens gator som ger gång- och cykeltrafikanter lite extra utrymme. Under dagarna kommer det finnas aktiviteter på Landbrogatan, Ronnebygatan och Norra Smedjegatan. Bland annat kommer du kunna träffa företrädare för Karlskrona kommun och Karlskrona city för att få information kring hållbarhetsfrågor. Aktiviteten sprids ut över två dagar för att minska risken för trängsel.

Cykelutställning
Cykla för klimatet är en konstutställning om cykelns roll på resan mot hållbarhet. Åtta olika cyklar har i sommar stått utplacerade i och runtom Karlskrona centrum, alla inspirerade av olika teman om hållbarhet.

Genom att rösta på vilket av konstverken som ska koras till vinnare har Karlskronabor och besökare bestämt vilken cykel som har den bästa tolkningen. Samtidigt har man varit med och tävlat om ett utlottat pris. Lördagen den 18 september utses vilken cykel som har vunnit.

Digital föreläsning om elbilar
Funderar du på att skaffa elbil? Ta chansen att delta i en kostnadsfri digital föreläsning där du får veta mer om olika bilmodeller, hur det fungerar med drift och laddning med mera. Föreläsaren Fredrik Sandberg är chefredaktör på tidningen Elbilen och kommer dela med sig av sin gedigna kunskap inom området. Du får en genomgång av hur det fungerar att ha en elbil och vad som är bra att tänka på. Du får också möjlighet att ställa frågor. Föreläsningen sänds via Teams och arrangeras av den kommunala energi- och klimatrådgivningen.

Tid och plats: 22 september klockan 18.00–19.00, digitalt via Teams. Du får en länk när du har anmält dig.

Anmälan: Föreläsningen är kostnadsfri och anmälan görs senast den 20 september. Se länk nedan.

Modevisning
Den 18 september, klockan 13.00–14.00, arrangeras en modevisning med fokus på hållbarhet på Landbrogatan i Karlskrona.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
19 Sep
Söndag 19 sep 2021 Karlskrona city
20 Sep
Måndag 20 sep 2021 Karlskrona city
21 Sep
Tisdag 21 sep 2021 Karlskrona city
22 Sep
Onsdag 22 sep 2021 Karlskrona city

Länkar

I närheten av


Kundservice

Bokningsvillkor

Nordic Travel, Blekinges och Karlskronas officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.


Blekinges officiella bokningssajt

  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter
Build: 2021-09-16 10:27:30, Host: ONLINE3CORE20, DB: o3.cbguide-5748.cbischannel-373.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails