Ljusspel på Fredrikskyrkan

Område: Karlskrona
Arena/Plats: Stortorget Karlskrona
Kategori: Höjdpunkt

Ljussättningen ska sprida hopp och trygghet. Från och med den första advent kommer Fredrikskyrkans västra fasad att lysas upp av ett varmt rött sken med ett stilla snöfall och vänliga budskap. Syftet med installationen är att skapa julkänsla och lysa upp Stortorget under den mörkaste tiden på året.

Ljussättningen är en tillfällig installation från den första advent 2020 till den 10 januari 2021. Det är Karlskrona kommun tillsammans med Cityfastighetsägarna, Centrumföreningen Karlskrona City och Karlskrona Företags- och Hantverksförening i samarbete med Svenska kyrkan som vill skapa en trygg och fin upplevelse för medborgarna när de rör sig över Stortorget under den mörka årstiden och under rådande pandemi.

Ljussättningen av Fredrikskyrkan kommer att komplettera den nuvarande Overwiew-utställningen på Stortorget som förlängs och utökas under samma period.

Belysningen av kyrkan kommer att göras från ett tekniktorn cirka 65 meter från kyrkan och nuvarande fasadbelysning kommer att synkroniseras med tillfälliga ljusinstallationen. Ljussättningen kommer att göras varsamt och så att den passar in med Fredrikskyrkans färg och form och den kommer inte att påverka Fredrikskyrkans kulturhistoriska värde.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
20 Jan
Onsdag 20 jan 2021 Stortorget Karlskrona
21 Jan
Torsdag 21 jan 2021 Stortorget Karlskrona
27 Jan
Onsdag 27 jan 2021 Stortorget Karlskrona

I närheten av


Kundservice

Bokningsvillkor

Nordic Travel, Blekinges och Karlskronas officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.


Blekinges officiella bokningssajt

  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter
Build: 2000-01-01 00:00:00, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-5748.cbischannel-373.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails