Christian Lindberg & Camerata Nordica

Område: Karlskrona
Arena/Plats: Marinmuseum
Kategori: Evenemang, Konsert & Musik
Datum: Tisdag 19 nov 2019

Musik på Skärva gör den här gången ett gästspel i Marinmuseums vackra galjonshall för att kunna ge plats åt den legendariska trombonisten Christian Lindberg och eminenta kammarorkestern Camerata Nordica.

2019 är det 45 år sedan Camerata Nordica bildades. För att uppmärksamma jubileet har Camerata Nordica bjudit in den välkände trombonisten, kompositören och dirigenten ”maestro” Christian Lindberg för en turné. Hans bakgrund ger näst intill obegränsade programmöjligheter och han har själv valt att visa på alla tre delar i sitt val av repertoar.

I programmet hittar vi ett par solokonserter av Telemann och L-E. Larsson. Lindberg kommer också att dirigera ett eget verk för stråkorkester och som avslutning får vi lyssna till ett mycket speciellt verk som Lindberg kallar ”Kundraan”, skrivet för trombon, stråkar och berättande text.

Under ledning av Cellerina Park, som regelbundet medverkar i orkestern, kommer Camerata Nordica dessutom att framföra ett divertimento av Mozart och Serenad av Wirén.

Program
Mozart Divertimento in D K. 136 för stråkorkester
Telemann/Lindberg Konsert i c-moll för trombon och stråkorkester
Larsson Concertino för trombon och stråkorkester

- Paus-

Lindberg ”Nu kommer Kokken me Öxa i Handen” för stråkorkester
Wiren Serenade op. 11 för stråkorkester
Lindberg: ”Kundraan” för trombon och stråkorkester med text av Mo Lindberg

Pris - 360 kr
Biljetter kan köpas på Karlskrona turistbyrå och online på nortic.se

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
19 Nov
Tisdag 19 nov 2019 19:00 - 21:00 Marinmuseum

Länkar

Hotell

Clarion Collection Hotel Carlscrona

Avstånd: 867 meter
Clarion Collection Hotel Carlscrona är ett fantastiskt hotell beläget intill havet och bara 5 minuter från järnvägsstationen. Du kommer verkligen inte att bli hungrig på hotellet med både gratis eftermiddagsfika och en kvällsmåltid som serveras varje dag.
Hotell

Hotell Aston

Avstånd: 922 meter
Välkommen till Hotell Aston, ett genuint litet hotell med marin karaktär mitt i Örlogstaden Karlskrona. En hotellövernattning inkluderar en generös kontinental frukostbuffé. Under dagen står kaffe och te framme för den fikasugna. På vardagarna (ej sommartid) bjuder vi även på våfflor med sylt och en hembakad kaka.
Hotell

Hotell Siesta

Avstånd: 884 meter
Bo mitt i City, mysigt, prisvärt, familjärt. Upplev en god frukostbuffé med nybakta frallor från bageriet i huset. Havet ligger ett stenkast från hotellet, men shopping, mat & musik finns direkt utanför.

I närheten av


Kundservice

Bokningsvillkor

Avboka bokning

Nordic Travel, Blekinges och Karlskronas officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.


Blekinges officiella bokningssajt

  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter